Statement vertrek wethouder Geert Post

Vertrek wethouder Post.jpg29-09-2020 22:27 29-09-2020 22:27

Slechts een paar dagen geleden hadden we in de raadszaal van Urk de Algemene Beschouwingen. Toch één van de hoogtijdagen van de Urker politiek. Maar een avond als vanavond hoort absoluut niet in dat rijtje thuis. Dit zijn niet de vergaderingen waar je als raadslid naar uit ziet.

N.a.v. de niet mis te verstane conclusies in het rapport van Necker van Naem, heeft dhr. Geert Post zijn functie als wethouder neergelegd. De wethouder gehoord hebbende, is dat besluit hem zwaar gevallen. 

Als ChristenUnie zijn wij van mening dat dhr. Post een terechte beslissing heeft genomen. En met respect voor deze beslissing nemen wij hier dan ook kennis van.

Vanaf 2010 is dhr. Post wethouder geweest van en voor onze mooie gemeente en heeft hij veel goed werk verzet. Daar zijn we hem dankbaar voor. Onze fractie wil hem en zijn familie veel sterkte en Gods nabijheid toewensen in deze moeilijke periode waar ze doorheen gaan.

Door deze kwestie heeft de beeldvorming van Urk en het vertrouwen in de politiek, een deuk opgelopen. Daar zullen wij dubbel zo hard voor aan de slag moeten om dat te herstellen. Als fractie zijn we dan ook benieuwd naar de separate conclusies over het integriteitsbeleid van de gemeente en hoe we die handelingsgericht gaan bespreken.

Voor nu wensen we onze collega’s van de SGP veel wijsheid toe bij het vinden van een geschikte wethouderskandidaat. 

« Terug

Reacties op 'Statement vertrek wethouder Geert Post'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.