Ontwikkel het oude gebouw van "De Skuil"

Ontwikkel de oude _SKUIL_.pngmaandag 14 september 2020 08:00

De woningnood op Urk is hoog en de druk op de woningmarkt neemt als maar verder toe. Tussen de laatste nieuwbouw en de ontwikkeling van de nieuwe Zeeheldenwijk zit een gat waarin niet gebouwd wordt. Dat terwijl het aantal starters toeneemt en de vraag naar nieuwe woningen alleen maar groeit.

Midden in Urk, dichtbij het centrum, staat het oude gebouw van "De Skuil". Temidden van een gerenoveerde buurt met allerhande voorzieningen, staat dit leegstaande gebouw te verloederen. Al jaren... Terwijl hier toch al lang een mooi woningproject ontwikkeld had kunnen worden.

Redenen genoeg voor de ChristenUnie om vragen te stellen aan het college. Ons commissielid Meindert de Boer stelde ze dan ook afgelopen commissievergadering:

  1. Hoe staat het met ontwikkeling van gebouw de Skuil? We kennen op Urk op dit moment een grote druk op de woningmarkt, maar in het centrum van Urk staat deze locatie al jaren te verstoffen.
  2. Wij willen graag een stip op de horizon. Kan de wethouder hier mee aan de slag?

Wethouder Gerrit Post gaf aan in gesprek te zijn met de eigenaar over deze zaak. Onze fractie houdt dit in de gaten en hoopt dat we spoedig concrete ideeën zullen zien.

« Terug

Reacties op 'Ontwikkel het oude gebouw van "De Skuil"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.