Blogs per auteur

 1. Urk en Kampen Wethouders.jpeg
  Freek Brouwer
  Door Freek Brouwer op 19 februari 2024

  Historische banden Urk en Kampen

  Collega wethouder Richard Boddeus kwam vorige week langs op Urk voor een werkbezoek. We hadden elkaar al een paar keer eerder gesproken waarbij met name de historische band tussen onze plaatsen ter sprake kwam. Reden om te verkennen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

  Lees meer over "Historische banden Urk en Kampen"

  Labels: , , ,

 2. Freek Brouwer Passie.jpeg
  Freek Brouwer
  Door Freek Brouwer op 1 maart 2023

  Het Passion

  Deze week heb ik een werkbezoek kunnen brengen aan Het Passion in Hummelo, wat gelegen is in een prachtig deel van de Achterhoek. 
  Het Passion is een time-outvoorziening (tijdelijke opvangplek) voor met name mensen die verslaafd zijn en waarvan de meesten ook van de verslaving af willen komen.

  Lees meer over "Het Passion"
 3. international Mother Language Day facebook post.png
  Meindert Bakker
  Door Meindert Bakker op 21 februari 2023

  Dag van de moedertaal

  21 februari, Dag van je Moerstaol. En dat is het Urkers voor mij, onderdeel van het Nedersaksisch. Gelukkig zien we steeds meer waardering voor dialecten en hun betekenis voor lokale culturen.

  Lees meer over "Dag van de moedertaal"
 4. Toespraak.JPG
  Meindert Bakker
  Door Meindert Bakker op 16 februari 2022

  Investeren in oenze Toekomst

  Ik kan me geen jaren herinneren met zoveel onrust als de afgelopen twee jaar. Corona lijkt ons van elkaar te verwijderen. De polarisatie verdeelt ons, is naar binnen gekropen op ons werk, in onze families, onze kerken. Onzekerheid over de toekomst, onze vrijheden, onze gezondheid: ze raken onze onderlinge verhoudingen, soms tot aan de keukentafel toe.

  Lees meer over "Investeren in oenze Toekomst"
 5. Biddag Durf.jpg
  Freek Brouwer
  Door Freek Brouwer op 6 februari 2022

  Ogen Open!

  Bidden en danken doen we op Urk met de regelmaat van de klok. In ons gezin, als we alleen zijn. Thuis, in de kerk en op het werk. En als we bidden en danken doen we onze ogen dicht. Zo zijn we dat gewend, zo tonen we respect en zo tonen we eerbied. Bovendien concentreren we ons op die manier maximaal op het gebed.

  Lees meer over "Ogen Open!"
 6. Gezegende Kerstdagen (620 x 280 px).jpg
  Meindert Bakker
  Door Meindert Bakker op 23 december 2021

  Kerst 2021

  het lijkt tegenwoordig wel alsof het ritme van ons leven zich beweegt van persconferentie naar persconferentie. Van de ene onzekerheid naar de andere onzekerheid. Alsof het belangrijkste nieuws alleen nog maar uit Den Haag kan komen.
  Maar het belangrijkste nieuws wordt niet verteld op persconferenties. Het belangrijkste nieuws staat ook niet altijd in de krant.

  Lees meer over "Kerst 2021"

  Labels: , ,

 7. Durf klein 2.jpg
  Freek Brouwer
  Door Freek Brouwer op 4 mei 2021

  Project Durf!

  Toen ik 2017 een artikel in de Volkskrant las over het IJslands Preventiemodel dacht ik meteen ‘dit is wat voor Urk’. 20 jaar geleden kwam het gros van de IJslandse jongeren in de hoofdstad in de weekenden bijeen om elkaar te ontmoeten, maar ook om veelvuldig alcohol te nuttigen en verdovende middelen te gebruiken. 

  Lees meer over "Project Durf!"