Inzet ChristenUnie Urk op 2G

CU-congres.jpg20-11-2021 14:35 20-11-2021 14:35

Op het partijcongres van de ChristenUnie van 20 november 2021, heeft raadslid Meindert Bakker gebruik gemaakt van het recht van inspreken. Dit vanwege de motie om 2G maatregelen te voorkomen, die op dat moment voorlag. Als lokale ChristenUnie hebben we op die manier de zorgen overgebracht over de gevolgen die een 2G maatregel voor Urk zou hebben. Hiermee hebben we gevolg gegeven aan de aangenomen moties van de Urker raad (zie berichtgeving HIER). De motie op het partijcongres werd aangenomen, waarmee de leden van de ChristenUnie zich hebben uitgesproken tegen verdere implementatie van 2G maatregelen.

Video

Uitgesproken tekst
Als raadslid van een gemeente met zowat het hoogste aandeel jongeren en de laagste vaccinatiegraad van Nederland, zie ik dat deze bijzondere samenstelling er nu al voor zorgt dat alle zeilen lokaal bijgezet moeten worden om angst, boosheid en polarisatie in goede banen te leiden. Invoering van een 2G maatregel zal desastreus zijn voor de sociale cohesie in onze lokale gemeenschappen, dorpen en stadswijken waar de vaccinatiegraad ook lager is. Een 2G maatregel zal de onrust, die in bepaalde geledingen van onze samenleving onder de oppervlakte sluimert, aanwakkeren en gemeentes in een zware en complexe positie brengen m.b.t. handhaven. 

Vandaag vraag ik u niet om een koerswijziging. Ik vraag u vast te houden aan wat zo kort geleden door onze partij nog als duidelijke grens werd neergelegd. Het overschrijden van die grens brengt grote risico's met zich mee.

« Terug

Reacties op 'Inzet ChristenUnie Urk op 2G'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.