Laatste Gemeenteraad 2018

Raad Urk.jpgzondag 16 december 2018 22:28

In de laatste gemeenteraad van 2018 heeft de ChristenUnie onder andere de stand van de sporthallen, de verhuizing van de kinderboerderij en de plaatsing van een dure duiker onder de Urkervaart aan de orde gesteld. Ook werden er een tweetal moties ondersteund.

Sporthallen
Raadslid Auke Pasterkamp vraagt het college naar de stand van de sporthallen en de toekomstbestendigheid. Dit in relatie met de grote vereningingen, zoals de zaalvoetbalvereniging (ZVV Urk) en de gymvereniging. Kunnen we de vraag naar sportruimte straks nog wel aan?

Grondexploitatie Schokkerhoek
De volgende bijdrage is van raadslid Meindert Bakker en gaat over de Schokkerhoek. Met name over de miscommunicatie rondom de verhuizing van de kinderboerderij en de kosten van een nieuwe duiker.

Moties
Tijdens de laatste raadsvergadering hebben we als ChristenUnie nog twee moties ondersteund.
1. De motie om de minister op te roepen om de N50 te verbreden, dit zou schelen in de aanrijdtijd richting het ziekenhuis in Zwolle. KLIK HIER voor meer informatie. De motie is ingediend door de coalitie.

2. We hebben de motie gesteund om gastvrij te zijn als gemeente voor de christin Asia Bibi, die nog steeds haar leven niet zeker is in Pakistan. De onderbouwing staat HIER.

« Terug

Reacties op 'Laatste Gemeenteraad 2018'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.