Asia Bibi welkom op Urk

Asia-Bibi-Release.jpgdonderdag 13 december 2018 23:01

Het is voor ons niet voor te stellen hoe het moet zijn om als christen te leven in een land als Pakistan, waar absurde blasfemiewetten je van de ene op de andere dag in een duistere nachtmerrie kunnen storten. Er is de laatste jaren en maanden dan ook voortdurend gebeden voor de vrijlating van Asia Bibi. Maar ook is er veel inzet getoond. Denk dan bijvoorbeeld aan Europarlementariër Peter van Dalen die zich in het EP al jaren inzet voor godsdienstvrijheid en de zaak Asia Bibi in het bijzonder. Of ons kamerlid Joël Voordewind, die zich hier in de Tweede Kamer ook intensief mee bezig houdt. Vandaag kwam nog naar buiten hoe Voordewind via kamervragen en moties de minister oproept om de strijden voor de veiligheid van Asia Bibi en als het kan haar naar Nederland te halen.
Blij en dankbaar waren we als christenen wereldwijd toen we hoorden van haar vrijlating. Vele dankgebeden zijn uitgesproken. Maar we weten ook in welke vreselijke positie zij en haar gezin zich op dit moment nog bevinden. De zo lang verwachte vrijheid is geen werkelijkheid geworden. Een schoolvoorbeeld van een falende rechtstaat. Extremisten zijn, ook nu nog, niet alleen uit op háár dood, maar ook op die van haar kinderen. Onvoorstelbaar.
De advocaat van Asia Bibi, Saif-ul-Malook, was op het laatste congres van de ChristenUnie. Indrukwekkend hoe deze man, zelf moslim, moet vrezen voor zijn leven omdat hij opkomt voor de rechten van een arme vrouw en haar gezin.
Het is nu zaak dat Asia Bibi en haar gezin een veilig heenkomen vinden. Waar Nederland, waar Urk iets voor haar kan betekenen moeten we dat ook doen. De slepende zaak van Asia Bibi maakt overduidelijk wat de kwetsbare positie van christenen in grote delen van de wereld nog steeds is. Zij verdienen onze steun en ons gebed. Als ChristenUnie steunen wij deze motie, mooi verwoord door Anja Keuter-Kapitein, dan ook van harte.

Artikel Reformatorisch Dagblad

« Terug

Reacties op 'Asia Bibi welkom op Urk'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.