Schriftelijke Vragen Dienstregeling en Petitie Buslijn 149 Urk-Domineesweg/Nagele

Header Bus.jpgmaandag 02 mei 2022 20:36

ChristenUnie Flevoland heeft samen met de fracties van CDA, SGP, SP, D66, GL, PVV en PvdD schriftelijke vragen gesteld aan het college van GS aangaande de dienstregeling van Buslijn 149 Urk-Domineesweg/Nagele. Dit naar aanleiding van de petitie ‘Lijn 149 Urk-Domineesweg/Nagele moet vaker rijden’ die is gestart door een Urkse studente. 

De 8 indienende partijen vormen samen een breed gedragen vertegenwoordiging in de Staten en wij vragen of het college bereidt is in gesprek te gaan met de initiatiefnemer van de petitie. Ook vragen wij het college of de daadwerkelijke vraag naar de buslijn weleens hoger zou kunnen liggen doordat de coronamaatregelen inmiddels zijn opgeheven. Het wegvallen van de dienstregeling van lijn 149 buiten de spitstijden om wordt nu vaak informeel opgevangen door familie, vrienden en kennissen.

Er zijn plannen bij de nieuwe OV concessiehouder EBS om voor eind 2023 een busverbinding Urk-Lelystad te realiseren. Wij vragen daarom ook naar het plan van GS om Urk in de tussentijd tot eind 2023 goed bereikbaar te houden met het OV.

Als ChristenUnie vinden wij het belangrijk dat goede bereikbaarheid met het OV een beschikbare optie moet zijn voor de inwoners van Urk. 

KLIK HIER voor hier de schriftelijke vragen.

Voor meer informatie over de petitie zie: https://petities.nl/petitions/lijn-149-urk-domineesweg-nagele-moet-vaker-gaan-rijden?locale=nl.

« Terug

Reacties op 'Schriftelijke Vragen Dienstregeling en Petitie Buslijn 149 Urk-Domineesweg/Nagele'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.