Een Nieuw Begin

kadzwinter.jpgwoensdag 19 december 2018 20:24

2018 was het jaar van een nieuw begin in de Urker politiek. Voor de raad, voor ons als fractie en voor mij in het bijzonder. Na de verkiezingen mochten we de grootste partij worden op Urk. Dat betekende tegelijk ook het afscheid van onze gewaardeerde oud-fractievoorzitter Albert Woord en fractielid Jacob Kramer. Een nieuw begin met een nieuwe fractie.

Voor de raad was het ook een nieuw begin. Vertrouwde gezichten verdwenen uit de raad, nieuwe kwamen erin. Eén partij verdween van het toneel om plaats te maken voor een nieuwe partij in de raad.

Het college kon na twee periodes weer opnieuw met elkaar beginnen aan een collegeperiode. Met vertrouwen onderling en van de raad mogen zij werken aan een beter en mooier Urk. Wij allemaal trouwens.

Nu staan we bijna aan het einde van het kalenderjaar 2018. Het jaar 2019 staat voor de deur. Een nieuw begin van alweer een nieuw jaar. En zoals altijd met een nieuw begin: we weten niet wat komen gaat. Wat gaat 2019 ons brengen? Er zijn immers onzekerheden genoeg. Denk aan de Brexit en de situatie rondom de pulskor. En wat gebeurt er in 2019 weer op het wereldtoneel? Of kleiner nog: in ons gezin?

In alles wat onzeker en duister is, is er echter één vaststaand feit: God maakte met ons al een nieuw begin. Meer dan tweeduizend jaar geleden, in een stal in Bethlehem. Waar wij ons afkeerden van Hem, Zijn liefde hebben afgewezen, was het God Zelf die met ons een brandschone, nieuwe start wilde maken. “Wat krom is, zal recht worden; wat rotsachtig is, zal tot een vlakte worden.” (Jes. 40:4)

Dat nieuwe begin was en is nu nog: Jezus! Met Kerst vieren we Zijn geboorte. En terecht. Want door zijn geboorte, lijden en sterven is voor ons een nieuw begin mogelijk. Dagelijks. Jaarlijks. Ook in 2019. Wie van uit dat nieuwe begin mag leven mag zich geborgen weten in de liefde van het Kerstkind. “Als een herder zal Hij Zijn kudde weiden: Hij zal de lammetjes in Zijn armen bijeenbrengen en in Zijn schoot dragen; de zogenden zal Hij  zachtjes leiden.” (Jes. 40:11)

Ik wens u allen gezegende Kerstdagen en een prachtig, nieuw begin voor 2019.

Meindert Bakker,
Fractievoorzitter ChristenUnie Urk

« Terug

Reacties op 'Een Nieuw Begin'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.