Licht in de duisternis

Lichtdonderdag 21 december 2017 20:25

Licht in de duisternis

Aan het einde van het jaar is het tijd om te bezinnen.
Wat mochten we weer veel ontvangen. Aan de andere kant is er ook altijd veel verdriet, als we kijken in het Urkerland, dan zien we al die namen van mensen zowel jong als oud die ons ontvallen zijn. Dat laat zien hoe klein en kwetsbaar de mens is.

Wij leven in een vrij land met veel welvaart en goede gezondheidszorg. Laten we daar dankbaar voor zijn. Als we om ons heen kijken dan zien we terrorisme, antisemitisme, oorlogen, dreiging van oorlogen. Denk niet dat het ons niet kan raken. 

Maar we mogen ons ook verwonderen, immers we gedenken hoe in een onveilige wereld in een klein stadje een kind werd geboren. Hoe kwetsbaar en klein, maar dit kindje was en is de hoop voor de wereld.
Jezus Christus ons gegeven, de redding der wereld. De zonde op zich genomen. Als je dat tot je door laat dringen dan past ons niets meer dan eerbied, dankbaarheid en aanbidding.

We vieren kerst, maar we mogen ook genieten van onze omgeving, familie en vrienden. Dan is het in deze donkere dagen geen duisternis maar een heerlijk licht wat ons omringt. 

Namens de fractie en het bestuur van de ChristenUnie wens ik iedereen gezegende kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar.

Albert Woord.

« Terug

Reacties op 'Licht in de duisternis'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.