Commotie over crematie

woensdag 18 juli 2012 16:36

In de landelijke media is commotie ontstaan over een door de gemeente Urk betaalde crematie. Waarbij de ChristenUnie Urk nadrukkelijk genoemd wordt.

Om duidelijkheid te verschaffen waar wij op gereageerd hebben het volgende.

Wij werden benaderd door het Reformatorisch Dagblad met de stelling dat de gemeente bij de familie van een overleden persoon (een niet Urker) had aangedrongen op crematie. Dit omdat dit goedkoper zou zijn.

Wat was daar onze reactie op?
Onze reactie was duidelijk en klaar, dat we ons niet konden voorstellen dat dit op aandrang van de gemeente Urk is gebeurd en we zeker wisten dat de wethouder er dan in ieder geval niet van geweten heeft. Als het op verzoek van de familie was zouden we ons dat kunnen voorstellen.

Wat als het wel waar was?
Dan zouden we natuurlijk heel erg boos zijn. Immers als de gemeenschap een voorkeur voor begraven heeft kun je niet bij een niet Urker aandringen op een crematie. Dat zou heel erg hypocriet zijn.

Dit is waar wij op hebben gereageerd. Dat er vervolgens in allerlei kranten (waarvan wij er overigens niet één gesproken hebben) een ander beeld is ontstaan vinden wij heel erg jammer.
Het was beter geweest niet in te gaan op een "als dan vraag".

« Terug

Reacties op 'Commotie over crematie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.